GOULASHSOEP
Ingrediënten:
- 1½ kilo runderpoulet of runderriblappen
- 2 ons mager spek (ontbijtspek)
- 1½ pond uien
- 2 laurierblaadjes
- 3 kruidnagels
- 2 dessertlepels bruine basterdsuiker
- 5 dessertlepels paprikapoeder mild
- 1 theelepel sambal
- ½ dessertlepel gemalen peper
- 2 dessertlepels tijm
- 2 dessertlepels marjolein
- beetje foelie
- 2 tenen geperste knoflook
- 1 dessertlepel mosterd
- klein blikje tomatenpuree
- scheut azijn
- scheut ketjap
- 4 bouillonblokjes
- 100 gram bloem
- boter
Bereiding:
- Runderpoulet in blokjes en spek in dunne reepjes
- Spek in boter bakken, maar niet bruin laten worden
- Spek uit de pan
- Runderpoulet in het overgebleven vet aanbraden
- Kleingesneden uien erbij
- 10 minuten smoren (regelmatig doorroeren)
- spek er weer bij
- 10 minuten smoren (regelmatig doorroeren)
- rest van de ingrediënten erbij, behalve sambal, ketjap, mosterd, tomatenpuree en bloem
- 5 minuten smoren (regelmatig doorroeren)
- sambal, ketjap, tomatenpuree en mosterd erbij
- water toevoegen tot er ongeveer 6 liter soep ontstaat
- 4 uur laten smoren
- liefst een nacht in laten trekken
- bloem toevoegen aan de koude soep en dan al roerend langzaam opwarmen

de originele pagina uit het receptenboek
Lekker Goulashsoep!